Mijn vraag
Zorgverlof aanvragen

Al enige jaren ben ik mantelzorger voor mijn moeder. De zorg wordt echter steeds intensiever. Ik werk 32 uur en heb daarnaast ook mijn eigen gezin draaiende te houden. Ik merk dat ik steeds vaker dingen moet regelen voor mijn moeder of aanwezig moet zijn bij afspraken tijdens werktijd.

Vind het lastig om hier mee om te gaan en vraag me af wat nou precies mijn rechten zijn in het kader van zorgverlof aanvragen. 

 
Handig om te weten
Financieel zakboekje 2016

Als u voor iemand zorgt verandert er vaak financieel van alles. Allerlei regelingen beïnvloeden uw financiële situatie. Er zijn regelingen waar u last van kunt hebben, maar ook regelingen waar u juist uw voordeel mee kunt doen.

In het Financieel zakboekje krijgt u meer inzicht en kunt u met meer kennis de verschillende instanties tegemoet treden.

 
Handig om te weten
Wat betekent een contactpunt voor U?

Het Contactpunt Mantelzorg bestaat uit een kerngroep van mantelzorgers en vrijwilligers en wordt ondersteund door Welzijn in Noordenveld WiN.

 
Handig om te weten
Alzheimer Café Noordenveld

Bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft.

Ons Alzheimer Café wordt iedere eerste donderdagavond van de maand gehouden.

Jaaragenda
Dag van de Mantelzorg in Noordenveld

Op donderdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, kon Hennie Lutjes, voorzitter van het Contactpunt Mantelzorg, een heel aantal mantelzorgers welkom heten. Daarnaast waren ook wethouder Alssema en het Duo Wijsheid (Jan Haaijer en Pieter van der Laan) aanwezig. Hennie Lutjes refereerde aan het feit dat mantelzorgen heel zwaar kan zijn. Het is moeilijk hulp te vragen of zelfs maar toe te geven dat het te zwaar is. Toch is het belangrijk om de zorg te delen. Het thema dit jaar is 'Mantelzorg doe je samen'. Het Contactpunt en Welzijn in Noordenveld (WiN) in de persoon van Jannie Houwing, die tijdelijk de mantelzorgconsulent Froukje Temming vervangt, kunnen voor deze mantelzorgers van waarde zijn. Wethouder Alssema benadrukte dat ook in zijn speech en las een prachtig gedicht voor. Gelukkig, aldus de wethouder is er steeds meer aandacht voor mantelzorgers. Zij doen heel belangrijk werk al zien ze dat zelf niet zo. “Je doet het toch gewoon!”

 

 
Handig om te weten
'Mantelzorg in balans' test: welk type ben jij?

​Lukt het u om een goede balans te vinden tussen het zorgen voor een ander en tijd voor uzelf te maken?

Maak de 'Mantelzorg in balans' test om te zien welk type mantelzorger u bent en lees de tips.  

 
Handig om te weten
Verlofregelingen voor mantelzorgers

Als werkende mantelzorger kunt u gebruikmaken van verschillende verlofregelingen. 

Mezzo
 
 
Jaaragenda
In een online groep samen de (mantel)zorg taken regelen.

In een online groep samen de (mantel)zorg taken regelen.

Tijdens deze mantelzorgbijeenkomst konden mantelzorgers oefenen met de 'Nettie app'.

Nettie.nu is een gratis ‘app’, een computerprogramma op pc, tablet/iPad of mobiele telefoon. U kunt Nettie gebruiken om met elkaar te zorgen dat bezoeken worden gepland en verdeeld, boodschappen worden gedaan, een wandelafspraak wordt gepland, bezoek aan de dokter, noem maar op. Een handige manier om taken met elkaar te regelen.

Voor meer informatie over Nettie kunt u kijken op de website www.nettie.nu  

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met WiN, 050-3176500.

 
Handig om te weten
Mantelzorgpas een handig hulpmiddel

Deze pas zorgt er voor dat iemand in de naaste omgeving gewaarschuwd wordt wanneer u als mantelzorger iets overkomt, zodat de zorg zo snel en adequaat mogelijk over kan worden genomen.

 
Handig om te weten
Hoe zijn de zorgzwaartepakketten (zzp's) ingedeeld?

O.a. over "Wat is een hoog en wat een laag zzp in de Wlz?(Wet Langdurige Zorg)"

Lees de uitleg maar alles met elkaar blijft het een lastige materie om te begrijpen, wie behoefte heeft aan verdere toelichting kan contact op nemen met de Noordenveldwerkers ( 050 3176505).

Leuke berichten
Boekje ' Mantelzorg in beeld'

Hoe ziet mantelzorg eruit, kun je mantelzorg in beeld brengen? 

De Fotoclub Noordenveld heeft de zorg en toewijding van mantelzorgers in mooie foto's vastgelegd. De foto's zijn gebundeld in een boekje.

Het is een resultaat van een prettige samenwerking tussen Welzijn in Noordenveld, het Contactpunt Mantelzorg en Fotoclub Noordenveld.

Het boekje is, zolang de voorraad strekt, gratis af te halen bij de balie van WiN, Schoolstraat 50 in Roden. Telefoon 050- 3176500

 
Handig om te weten
Gratis zelfhulpcursus ‘Mantelzorg & Werk’ en onderzoek

Bent u in uw privé-situatie verzorger van bijvoorbeeld uw vader of moeder, partner of kind, of vriend(in), met een gezondheidsprobleem? En doet u dat naast uw betaald werk? En is dat voor u soms lastig (stressvol)?

Dan is de zelfhulpcursus over mantelzorg van het AMC wellicht een goede hulp voor u! Aanmelden kan per direct en doorlopend.

 
Handig om te weten
Waardering voor mantelzorgers 2016

Wie ondersteuning ontvangt van een mantelzorger (of meerdere mantelzorgers) kan als waardering voor het vele werk  de “waardering mantelzorgers 2016”  aanvragen.

Het gaat om een bedrag van € 200.00.  Als u wilt, kan uw mantelzorger ook namens u de aanvraag indienen. Vergeet u dan niet zelf de aanvraag te ondertekenen?

Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze waardering. De mantelzorg betreft langdurige hulp (langer dan 3 maand) en/of intensieve hulp (meer dan 8 uur per week). Verder moet u als hulpvrager in de gemeente Noordenveld wonen en wordt de mantelzorg gegeven op basis van een sociale relatie.

 
 
Handig om te weten
Jongeren als Mantelzorgers

Maak jongeren attent op
de site van Survival. (klik op folder)

Laden...